lørdag den 15. juni 2019

Landsvalehistorie fra Lundeborg - Nord. Poul "Brugs" Rasmussen

Hej Erhardt!

Lige en god, glad og positiv Landsvalehistorie fra Lundeborg  -Nord.

Landsvale Foto: Poul Brugs Rasmussen
Som jeg før har fortalt dig, har jeg et par venner (Sus og Claus) der ejer en lille landbrugsejendom ude ved Tange åens udløb. De har heste og jorden dyrkes økologisk.
Loftet over deres hestestald er hjemsted for landsvalerne, og så sent som i går blev der holdt mandtal, og hele 27 par har taget stalden i brug i år, hvor der er fuld gang i yngleplejen. Det er vist en ret enestående svalehistorie.

Landsvale Foto: Poul Brugs Rasmussen
De gamle Svaler har travlt med at skaffe føde til alle ungerne fra tidlig morgen til sen aften, at det kan lade sige gøre at opfostre så mange unger, som der her er tale om, er da fantastisk. I perioder med dårligt vejr, vil en del af unger sikkert også gå til.
At Hesselagergård, som er nærmeste nabo, nu er gået over til økologisk drift, vil kun gøre svalerne fødesituation bedre.
Her får du den hilsen jeg fik fra mine venner derude, som her fortæller om Peter (Peter Teglhøj, webmaster) som holder et vågent øje med svalerne – måske kender du ham.

Bysvale Foto: Poul Brugs Rasmussen
Der er også et par bysvaler som yngler derude.

Mvh
Poul Brugs

Hej Poul!
Han hedder Peter, er lærer på Svendborg gymnasie, bor på Strandvejen i Svendborg. Han er den der ringmærker, holder opsyn med ned og opgang bestanden, hvordan deres  ynglesteder har det, fek.s. Hvis vi udskiftede trækonstruktionen (undertaget) med sorte plader, ville ungerne kunne koge ihjel - hvem finder hvem, som mage - hvor langt flyver de for at finde mage o.s.v.
Han samarbejder/kordinerer med en af samme slags i Afrika. Hvor mange  kommer retur,
Hvordan var vejret på rejsen op/ned - tørkepåvirkning, sprøjtning m.m. Bla.a. var det Peter der gjorde mig opmærksom på, hvor hårdt de må arbejde for føden, nutildags kontra førhen, netop og.a. den ulidelige sprøjtning og derfor kun får et minimum af hvile, hvad de ellers ville få, hvis de ryger ind, i bare 14 dage dårligt vejr. 
Der findes en hjemmeside, hvor vi kan følge det. Desværre er det røget, med min nye Telefon, skal nok finde det.
Kh Os

Landsvale Foto: Poul Brugs Rasmusssen


.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar