torsdag den 19. februar 2015

6 Fynboer på rejse til Japan - 2.

Fynboerne er lige stået op ( fredag d. 20. feb. Japan 06:30 - torsdag d. 19. feb.  Danmark 22:30) og Erik Danielsen er klar til at rykke i felten skriver Niels Bomholt. Fynboernes program ser ud som følgende:

I felten
"Efter morgenmaden pakker vi kufferter og grej, og kører til et godt overnatningssted i nærheden af Lake Mi-Ike; jeg (Miksture/Michael Westerbjerg Andersen) prøver at få os indkvarteret på et af de berømte Onsen-hoteller med varme badekilder beliggende i nærheden af Mi-Ike søen. Turen tager et par timer og går gennem et smukt område. Søen er en næsten cirkelrund kratersø med en diameter på en lille kilometer og stedet er berømt for overvintrende Sibirske Krikænder. Fra campgrounden, der er et parkområde med shelters og campinghytter er der gode muligheder for at finde småfugle bl.a. en lille flok Olive-backed Pipits. Skoven er tilholdssted for Grey Bunting, Daurian Redstart, Blåstjert, Ryukyu Minivet, Gulddrossel, Hvidrygget Spætte og White-bellied Green Pigeon" Kilde: Miksture.

Niels Bomholt:
"Fin dag ved Mi-Ike - søen i dag.
Søen er et gammelt vulkankrater omgivet af gammel skov.
Vi blev delt op i smågrupper og gik på opdagelse.
En del spætter og mejser blev noteret og fynboerne fandt en Blåstjert."



Niels Bomholt beretter:
"Det er ellers et fint hotel
Vi fik mindst 10 retter til aftensmad
Men vi skal tøffe rundt i sandaler og i restauranten skal vi sidde med bare tæer eller strømper og vi skal stadig sove på gulvet!
"De er nu sjove de japaner" - Ikke mindst, når de hele tiden bukker for os"

Kurt Kaack Hansen beretter hjem:
"Vi forlader det sydlige Japan i morgen og drager nordpå op i kulden. Vi har de sidste 3 dage haft 14300 traner mindre end 100 m fra vores "hotel".Vi sover på gulvet uden varme i det meste af huset. I går var vi på hotel og blev vasket, og i morges stod vi tidligt op og gik i japansk bad - dvs man bader nøgen i boblebad koldt og varmt vand. Bagefter ifører man sig kimono og går rundt på hotellet kun iført kimono.

De har da set ømme ud - sjovt nok ingen billeder !! "

Fra venstre: Kurt Hansen, Erik Danielsen, Karin Gustausen, Sven Bødker, Michael Vesterbjerg, Jørgen Jensen, Kevin (englænder) , Kjeld Meiling, Lilly Sørensen. Foto taget af  Niels Bomholt
Lederen Michael Westerbjerg Andersen, Miksture, har givet mig lov til at bruge følgende citat:

"De seks fynboere tæsker i al ubeskedenhed target arter og subrariteter ned fra de japanske træer i en lind strøm, og holder i sandhed et højt niveau. Ikke hverdagskost for undertegnede som jævnligt guider og arrangerer for amerikanere, englændere, tyskere etc Mao de ER dygtige,"

Lørdag den 21. februar er fynboerne stadig i området.
De rejser videre til Hokkaido i morgen, søndag den 22. februar.

Fra rejseprogrammet:

Hokkaido:
"Søndag 22. februar 2015:
I dag begynder anden etape af eventyret! Fra Kyushu til Tokyo, videre til Haneda og Kushiro. Hokkaido, er Japans nordligste ø. Vi ankommer til Kushiro lufthavn og kører ind på nærliggende hotel. Der er en række aktive vulkaner på øen og befolkningen er på cirka fem millioner mennesker, deriblandt efterkommere efter urbefolkningen på øerne, ainu-folket.
Klimaet i omkring 1000 meters højde på øens midte svarer til Danmarks klima, bare med mere sne på.
Øens nordøstside, som vender imod Sibirien, er den koldeste del.
Dagsprogrammet afhænger af ankomsttidspunktet, men sandsynligvis ankommer vi relativt sent og kort før mørkets frembrud. O/N Kushiro Hotel. "

Dette er, hvad der venter de 6 Fynboer: Biotope-Birding Japan hos Matsuo-san i deres Lodge Furen.

Vejret ifølge YR: http://www.yr.no/sted/Japan/Hokkaido/Nemuro/


.


.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar