torsdag den 24. november 2016

Måske Azurmejse på Langeland

Det vakte en smule røre på Facebook i den lukkede gruppe: Langelands Fugle, hvor Jane Ditzel den 23. november lagde en besked ud om at det var set en Azurmejse ved Bøstrup for 14. dage siden.

Jane var blevet opmærksom på et læsebrev i lokalavisen Øboen.Hurtig var der gang diskussion på Facebook med mange kommentarer:

Hvornår kommer der billede-dokumentation???😝😝😝

Hvis det er sandt, så er det en vaskeægte sensation, som vil tiltrække fuglekiggere fra nær og fjern - azurmejse er aldrig set i Danmark før!
Men nu fremgår det af Øboen (side 36) at den er observeret i en have og bestemt efter fuglebog og der foreligger ikke fotodokumentation, så der skal nok lidt mere substans til, før vi starter bilen.
Er der mon nogen her, der kunne køre forbi den venlige herre på Strandvej 19 i Bøstrup og spørge om man må tage et foto.
Men hvis den er god nok, så skal han lige være forberedt på, at han kan åbne en kaffebod og tjene gode penge de næste mange dage ;-)

Udelukkes skal også nordlig halemejse uden hale, sydlig halemejse uden hale, fejlfarvet blåmejse og hybrid azur- x blåmejse (eneste fund i Skåne er af en sådan hybrid). Dertil kan det også være en undsluppet azurmejse.

Jeg ringede til ham, og fuglen er der ikke mere. Det er o. 14 dage siden han så den.. Han er forhenværende biologilærer, og ikke helt uvant med at kigge på fugle. Han ringer til mig, hvis han ser den igen.

Nu er jeg blevet gjort opmærksom på følgende tråd på FugleogNatur fra 2014.

Lys blåmejse - er dette et rimeligt almindeligt fænomen?

© Jane Ditzel
Meget tyder på at der er mejser i omløb på det nordlige Langeland med rod i generne og en sådan lys blåmejse kunne nemt tages for en "Azurmejse"!

Se fotos af Azurmejser på Netfugl.dk

I er meget velkommen til at kommentere!

.


1 kommentar:

  1. Jeg fik for en 4-5 år siden en henvendelse fra graveren på Tranekær Kirkegård om en Azurmejse.
    Det viste sig at være en blåmejse, som manglede den gule farve, og derfor ved første øjekast kunne ligne en Azurmejse. Desværre fik jeg ikke noget billede af fuglen.
    Så ja, der er antagelig en mutation på spil blandt Blåmejser her på øen.¨

    Janes fugl serimod mangler det blå farvestof.

    SvarSlet