tirsdag den 27. november 2012

Mongolsk piber på Grenen

Tirsdag d. 27. november 2012 Mongolsk piber på Grenen

Mongolsk piber Foto © Jacob Sterup


Vest for Sandormesporet

Fundet af Storpiber/mongolsk piber lørdag d, 24, november blev efterhånden bestemt til Mongolsk piber efterhånden som flere og flere billeder blev lagt ud på nettet. Mandag d. 26. november var der enighed om at det var en Mongolsk piber og Jacob Sterup [JSA] sendte en sms: "Har du planer om en tur til Skagen en af de nærmeste dage" om formiddagen og det var jo rigeligt til at tilte tvivlen!

Området vest for Sandormesporet

Tirsdag morgen kl 5 mødtes vi i vindstille vejr ved Kværndrup pendlerplads og nåede frem til Toppen af Danmark lidt i ni til regnvejr og let vind fra SØ. Heldigvis var der 10 andre, som havde fået den samme gode ide, men der skulle gå flere timer inden de to fugle, der rastede i området blev fundet.

Mongolsk piber bemærk benfarven Foto © Jacob Sterup


Mongolsk piber overflyvende mod øst


I første omgang blev en overflyvende fugle flyvende mod øst over Sandormesporet meldt ud på Walki, men vi kunne ikke finde den/dem

Tre kvarter senere blev to mongolske pibere fundet 200 meter mod vest for Sandormesporet mod vest og endelig set ordentlig.

Overflyvende Mongolsk piber Foto © Knud Pedersen





 
Overflyvende Mongolsk piber Foto © Knud Pedersen


Vi ventede på nyankomne og gik derefter nærmere, hvorefter fuglene fløj op flere gange og til sidst over vores hoveder videre tilbage mod Sandormsporet.

Fra sporet blev de jaget op og fløj lavt i buet flugt mod øst.

Jørgen Kabel + 1

Knud Pedersen



Jacob Sterup
Jacob Sterup




















1 kommentar:

  1. På Club300 er der fredag d. 30. november et indlæg om de mongolske pibere på Skagen af Andreas Bruun Kristensen. Læs mere på

    Club300

    Vh Erhardt

    SvarSlet