mandag den 5. november 2012

Søndag med overraskelse

Søndag d. 4. november 2012

Bjergirisk
Weekenden var indviet til FDEP sat i værk af Club300, men endte med at der blev fundet en Tornskade, som kun for anden gang er set i Danmark

Fra morgenstunden var Anders [AOWN] og jeg taget til Monnet for at finde vores stenpikker, men bortset fra en Sølvhejre gav det ikke gevinst

Rasmus Klumps styrbordside

Tilføj billedtekst

Grønbroget tudse-hul bliver renset op

Vi var en tur rundt til de andre lokaliteter på Taasinge, men dog uden at finde noget usædvanligt.

Jeg fik sat Anders af i nærheden af hjemmet og kørte hjem til frokost. Under denne gik snakken om et besøg på Aros for at se Munch udstillingen inden den lukker.

Telefonen ringede og Per [PRA] fortalte, at Martin [MAT] havde fået et opkald om en mulig Isabeltornskade ved Årslev Engsø. Per spurgte, om jeg var klar til at tage med?

Selvfølgelig selvom jeg kun tænkte Isabella....(stenpikker) - det var jo FDEP-weekend, havde slet ikke i første omgang registreret, at det var en Isabellatornskade. Anders fik et opkald for han måtte hellere få budet på trods af han havde planlagt at bruge eftermiddagen på at pode gråænder i rumpen med en vatpind ;-)

Han var lynhurtigt på plads på opsamlingsstedet og kl 15 kunne vi krydse vores ny fugleart set i Danmark. Vi kom for at krydse en Isabellatornskade, men fik den omdøbt til Brun Tornskade. Ikke et dårligt bytte ;-)

Fuglen flyttede sig ofte. Ornitterne måtte følge med.

SSL, HHN, ROC

SG, ROC, HHN







Foto fra netfugl: Søren Gjaldbæk, Sigrid Kistrup Ilsøe, Tim Hesselballe, Ole Krogh, Lars Andersen, Freddy S Hansen
 Se brun tornskadebilleder på Netfugl

Foto © Ole Krogh


Ingen kommentarer:

Send en kommentar