mandag den 9. november 2015

Bartramsklire, Værneengene mandag den 9. november 2015

Søndag den 8. november finder Birthe Lindholm Pedersen om eftermiddagen en Bartramsklire på Værnengene og fotograferer den. I starten er Birthe i tvivl om hvilken fugl, det drejer sig om og får hjælp til bestemmelsen af Klaus Malling Olsen. Klaus Malling er til gengæld ikke spor i tvivl, da han ser foto af fuglen. Bertramsklire - ikke set i Danmark siden et eksemplar blev skudt på Tim Enge i 1920.

Bartramsklire Foto © Birthe Lindholm Pedersen
Birthe skriver på Netfugl:

"Grundet den store interesse for bartramkliren tillader jeg mig at sende flere vinkler på fuglen. Lysvinklen var ikke den bedste, og et skylag skærmede i perioder. Bartramkliren fouragerede på marken langs grusvejen på Værnengene. Dens tynde, lange hals, lille hoved og store øjne fangede min mands (Erling Lund Olesen) og min opmærksomhed. Først tænkte vi brushane, men nu længere vi kiggede, jo mere blev vi tvivlende. Vi måtte ty til Fugle i Felten, så da vi kom hjem, ringede jeg til Klaus Malling for at høre, om det var helt til grin at byde på en Bartramsklire. Da jeg havde sendt et par billeder, fik jeg øjeblikkelig besked på, at vi ikke var til grin. Fantastisk. Jeg vil understrege, at vi ikke så bartramskliren i flugt. Jeg gik ikke ud af bilen, da vi ikke ønskede at skræmme den. Kliren fouragerede videre, da vi kørte. Håber den stadig er på Engene til jer der vil forsøge at se den den 9. nov"

Bartramsklire Foto @ Birthe Lindholm Pedersen
Birthe Lindholm Pedersen tog en fridag fra sit arbejde og vi mødte hende ved Bartramskliren.
Tre fynboer m.m. sammen med finderen Birte Lindholm Pedersen
Kurt Kaack Hansen, Eske Morthensen, Niels Bomholt og jeg fandt hurtigt ud af søndag aften, at vi måtte til Værnengene mandag morgen; selvom vi havde forskellige aftaler mandag morgen!

Vi ankom til Værnengene mandag morgen lige før at Bartramskliren blev genfundet på samme sted, som Birthe Lindholm Pedersen havde fotograferet fuglen i går, søndag.

Værnenengene ved solopgang
Fuglen blev fundet på engen og flyttede sig tættere på grusvejen. Opholdstedet mandag morgen...

Ca 75 ornitologer var på plads den første morgen

Flere fotos af Bartramskliren på Netfugl

TV-midtvest med video

Finderberetning på Club300
,Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar