Tre unge lokale biologistuderende fra SDU tog tirsdag eftermiddag til Christiansminde Strand for at snorkledykke og måske skyde nogle fladfisk.
|
Kronhjortekranium på broen ved Christiansminde. Foto: Steen Winkel |
På vej tilbage til badebroen med dagens fangst af fladfisk, opdagede en af de studerende Pernille Ambus Ruus Hansen et kranie med store øjenhuler på bunden blot 40 meter fra badebroen på 3-4 meter vand. Hun dykkede ned og med besvær fik hun det gravet fri af havbunden. Overraskelsen var stor, da der fulgte et enormt gevir med.
|
Foto: Steen Winkel |
De to andre studerende, Cathrine Guldmann Winkel og Rasmus Jarnved Kjær, kom til assistance, og fundet viste sig at være et kronhjortekranium med et kæmpe gevir, det som i Jægersprog vistnok hedder en “ulige 12’er.
Den sidste fynske kronhjort nedlagdes i slutningen af 1840’erne, så spørgsmålet er nu, om det er resterne af et dyr fra dengang eller et dyr med en anderledes historie.
|
Foto: Steen Winkel
|
Onsdag blev seniorforsker ved Naturama i Svendborg, Thomas Bjørnboe Berg, kontaktet, og han besigtigede og gennemfotograferede fundet. Han ville ikke udelukke, at de kunne være en kronhjort fra 1800 tallet, men informerede samtidig om en lille flok kronhjorte, der undslap en dyrehave i Åbyskov i 2017.
To af disse dyr vendte hjem igen, én blev kørt ihjel på Svendborgmotorvejen, men to dyr er der ingen information om. De kunne måske være et af disse dyr de unge mennesker fandt på bunden af Svendborgsund i tirsdags.
Seniorforsker Thomas Berg har nu kontaktet expertise fra hovedstaden og spændende bliver resultatet for de tre biologistuderende og resten af de naturinteresserede på Sydfyn.
Tekst og fotos Steen Winkel
.