torsdag den 6. september 2012

Grønspætte 2012

Yngler Grønspætten i Østerskov på Thurø?


Noget kunne tyde på det. Den 5. august havde Arne Bruun en ung Grønspætte på sin matrikel ved Søndervej, Thurø ikke så langt fra Østerskov. "FU i vores mark på myrer. Så er der noget ved at lave naturpleje. Gad vide hvor den er vokset op?" skriver Arne i forbindelse med indtastningen på Dof-basen.
Grønspætte på green
I dag sendte Ole Ryge Petersen en SMS og skrev, at han havde en spætte i sin have/golfbane/park og jeg kørte forbi for at fotografere spætten.
Myren kan lige anes!
Det tager omkring 20 minutter at komme fra Kogtved/Rantzausminde til Thurø, men alligevel var spætten stadig aktiv på græsplænen. Den spiste ivrigt myrer.
Det var en Grønspætte og en såkaldt 1K (første kalenderår) og det kan være den samme, som Arne (næsten genbo) havde eller en fra samme kuld. I løbet af foråret og sommeren har Arne oplevet Grønspætte fra området mellem Øgavl og Østerskov. Se Dofbasen
Dette kunne tyde på, at den har ynglet i området.
Grønspætten har været på vej til at forsvinde fra Fyn ligesom den er forsvundet fra Sjælland og øerne syd for, men i de seneste 3-4 år er der sikre tegn på, at arten yngler en del steder på Fyn bl a Taasinge, Thurø og langs kysten fra Falsled via Faaborg, Svendborg, Nyborg og til Fyns Hoved.
 Se Dofbasen
Tidligere skulle vi til området ved Middelfart eller Ullerslev for at høre og se Grønspætter.
Se et oversigtskort.
Læs om Grønspætte på DOF
Læs om Grønspætte på FugleogNatur

Ingen kommentarer:

Send en kommentar