mandag den 12. maj 2014

Filsø - DOF-Fyntur lørdag den 10. maj 2014

Filsø lørdag den 10. maj 2014

Filsø set fra Kirkebyvadtårnet, som ligger nord for søen.
Sidste år fik Sandternene tre unger på vingerne, hvilket er meget sjædent i Danmark. Den sjældne sandterne yngler på en af Filsøs otte kunstige øer, der er designet specielt af hensyn til fuglene. Det var et af målene for DOF-Fyn-turen ledet af Niels Bomholt og Lilly Sørensen lørdag den 10. maj 2014. Første mål var således også et besøg ved fugletårnet i Filsøs nordvestlige hjørne Storeholmtårnet, som har frit udsyn til yngleparret på Gåseholm.

Så er der grundlag for nyt afkom
Sandternen var på vej til Filsø Hede umiddelbart vest for søen for at fange firben og fløj til og fra magen på øen i Danmarks sjettestørste sø.

Infotavle om Sandternen fra Storeholmtårnet
Sandterneparret i Hættemågekoloniensom opholder sig meget synligt set fra Storeholmtårnet på Gåseholmen
På stien til Sandternelokaliteten fandt vi en stålorm, som solede sig og medens vi så på Sandternen, kom den ene af fuglene to gange med firben.

Oversigtskort Filsø 
Kortet fra Filsøfolderen

For 200 år siden var Filsø Danmarks næststørste sø, men det våde og vidtstrakte fugleområde blev i flere etaper drænet og opdyrket, så der til sidst kun var 90 hektar søflade fordelt på de to områder Filsø – også kaldet Fidde Sø - og Søvig Sund tilbage af den oprindelige omkring 2.000 hektar store Filsø.

Læs om Filsø på "Det tabte Land" af Kjeld Hansen

.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar