fredag den 22. december 2017

Rød glente vintertællingen 2018 den 6.-7. januar.

Vintertællingen 2018 finder sted 6.-7. januar.

Sidste års tælling er gjort op
 

Sidste års tælling. Klik for stor læsbar størrelse.

Derfor indrapporter dine sete røde glenter i Dofbasen.

Lørdag den 30. december skriver Per Rasmussen på Facebook:

Næste weekend skal glenterne jo tælles, og jeg håber at vi kan få dækket Fyn, så vi får talt så mange med som muligt.
Det er jo nemmest at tælle glenterne ved overnatningspladserne, men jeg vil også gerne opfordre folk til at tage ud og lede andre steder. Vi har feks ikke kendskab til pladser på hverken Vest- eller Østfyn, samt Langeland, men der ses glenter her alligevel.

Glenterne har flyttet noget rundt i år i området mellem Vantinge og Heden, og jeg tror ikke de er færdig. Man kan se på Dofbasen hvor de sidst er set. Der er dukket en ny stor plads op syd for Espe nær Fjellebro gods, som ser ud til at være mere stabil.
Der er i øjeblikket mindst 50 fugle på Fyn og Langeland, og dem skulle vi i hvert fald gerne have noteret. I 2017-tællingen blev der noteret 31, men da kendte vi heller ikke pladsen syd Espe, omend vi havde en klar ide om at vi ikke havde fået talt alle med.

Håber på godt vejr og at så mange som muligt vil deltage i tællingen.

De røde pletter på kortet markere de kendte overnatningspladser. Det kan også godt tænkes at enkelte af de lokale ynglepar overnatter ved deres reder.
.

1 kommentar:

  1. Det er tallene fra 2016-tællingen.
    Tællingen fra januar 2017 er stadig ikke kommet. De har vist en hel del problemer med at få tallene ind fra især Portugal og flere af regionerne i Spanien. Tallene fra 2016 er også uden de svenske tal. Og pga dårligt vejr blev der kun talt 16 i hele Tyskland!

    SvarSlet