søndag den 10. marts 2019

Boligbirding foråret 2019 på Fyn og resten af landet.

Du kan nå det endnu.

Boligbirding løber fra og med 1. januar til og med 30. juni 2019 og dækker hele landet.


Reglerne for deltagelse er som følger:

1. Observationerne skal indtastes i DOFbasen.

2. Observationerne skal foretages fra boligen. Det inkluderer observationer foretaget i omgivelser nær boligen som fra haven, fra gårdspladsen eller fra altanen. Eneste krav er, at når du registrerer en fugl (art), skal du være på din matrikel.

3. Fuglene kan både ses eller høres.

4. Der må både benyttes kikkert og teleskop.

5. Der må gerne fodres.

6. En art tæller kun en gang, selv om der ses forskellige racer. Altså er eksempelvis sydlig og nordlig Halemejse kun én art, og sp. registreringer tæller ikke.

7. I noten under Turens Data i Dof-basen skal der skrives Boligbirding hver gang du registrerer en ny art i konkurrencen. Årsagen til noten er at data bagefter kan søges i Dof-basen!

Skriv Boligbirding i Noter.

8. For hver ny art man ser eller hører, skal der i noten under art fortløbende indtastes B1, B2, B3. Som Gråspurv (B1), Solsort (B2), Stor Flagspætte (B3) osv. B står for Boligbirding og formålet er at lette optællingen. Du behøver kun at registrerede hver art en gang. Det er en god ide at føre en liste på fundne arter så du kan holde styr på de fortløbende numre.

Husk at skrive ud for hver art, hvilken nummer arten har i den fortløbende række af arter.

9. Har du udsigt over flere lokaliteter fra din bolig oprettes en tur for hver lokalitet, når du registrerer dine observationer. Ser man for eksempel ud mod Svendborg sund fra stuen skrives de observationer i turens data som lokalitet Svendborg sund, og ser man ud over Svendborg fra køkkenet, så skrives de observationer i turens data som lokalitet Svendborg. Og der skal stadig skrives Boligbirding og fortløbende tal for de nyregistrerede arter.

10. Du kan komme i konkurrencen i hele perioden, men jo før du kommer i gang jo flere arter er der mulighed for.

11. De sidste indtastninger skal være foretaget senest den 10. juli.


Ved tilmelding skal oplyses:

1. Navn
2. DOFbase obsevatørkode, det er den du bruger, når du logger på, for eksempel som 6971LH
3. Adresse eller i hvert fald postnummer


Tilmelding sker kan ske på Facebook (Boligbirding) eller ved at sende en mail til Snatur.dk


Deltagerne er velkomne til at få hjælp omkring brugen af DOFbasen hos de lokale DOFbase-koordinatorer. Er du ikke bruger af DOFbasen kan du blive oprettet ved at gå ind på DOFbasen og acceptere betingelserne og få tilsendt adgangskode. Det kræver IKKE medlemsskab af Dansk ornithologisk Forening


Der vil med jævne mellemrum blive opdateret på denne blog omkring den aktuelle stilling både lokalt og hvordan det går i forhold til de øvrige lokalafdelinger, hvor i hvert fald lokalafdelingerne i Vestsjælland og Nordsjælland indtil videre har publiceret konkurrencen på deres hjemmesider og har fået tilmeldinger.

Håber at I synes det kan være interessant og spændende at deltage.

At skulle holde øje med og få skrevet de forskellige fuglearter ned, der besøger ens matrikel og dem der flyver over eller høres er en anderledes og interessant måde at kigge fugle på, som tillige pirrer konkurrence-genet, så håber der er nogle i vores fynske lokalafdelinger, som gerne vil være med i denne konkurrence på fugle, ja, så få dig meldt til og noter og indtast dine iagttagelser jf. reglerne.

Ha' en spændende fugledyst.

Vh Snatur.dk

Klik på Deltagerne i Boligbirding og se hvor deltagerne kommer fra.

Deltagerne den 10. marts 2019.
Rapporter kan findes på DOFVestsjælland under Projekter/ Boligbirding


God dyst!

.Ingen kommentarer:

Send en kommentar