mandag den 22. oktober 2012

Faro - Sagres - Luz

Søndag d. 14. oktober Faro - Sagres - Luz
Vi nød en rigtigt engelsk breakfast på Hospedaria Frangaria - Faro og kørte mod vest i sol og 25 grader C. Det lovede godt. Snart var motorvejen fundet, der er kun den ene, men hurtigt rullede €uorerne. Ca for hver 10 km 1 € eller mere. Smart afgiftsystem, men der kommer ikke mange penge i kassen for vi var stort set de eneste på vejen. En uges ferie på landevejen blev til ca 400,- kroner i afgift.Ca 1½ time var vi nået til Verdens Ende og kørte  til stranden ved Martinhal.

Stranden ved Martinhal


Vinden i nord og næsten ingen, gul sandstrand med næsten ingen mennesker. Beslutningen om at blive på stranden og lave en badedag var ikke svær at tage.Vi skulle først indkvartere ved 16-tiden. Vi nød at få de hvide lemmer brunet lidt selvom vi skinnede kraftigt i det skarpe lys. Stranden er flot med udsigt til Sagres.


 Se webcamera!Bølgerne var behagelige og men vandet nok ikke mere end 20 grader.
Fugle: Ud for kysten sværmede der med Suler, Middelhavsmåger og enkelte Silkehejrer. Langt ude til havs kunne nogle skråper lige anes. Det må være Kuhls skråper.

Kuhls skråpe


I baglandet fløj der bynkefugle, tårnfalke og musvåger. Fik taget nogle billeder af splitternene til snatur. Vi forlod stranden godt bagte for at køre til Luz. På ved dertil handlede vi ind til aftensmaden, Hvid spagetthi og 5l hvid plus 5 l rød plus Book Plus Lige i starten kunne vi ikke finde resortet, men heldet følger ...

Porto Dona Maria Hotel

Vi kørte næsten lige dertil og fik nøglen udleveret. Efter en opgrading til plæne ned til pool og havudsigt blev vi indkvarteret for resten af ugen.

StuenDet eneste minuss var: INGEN INTERNET! Man skulle sidde i receptionen med et kabel for at kunne komme på internettet. Der fik jeg Snatur opdateret og svaret på nogle mails.

Udsigten


Vi var i poolen og nød en stille og flot aften på terrassen til cirkadenes sang.

Toplærke


Jeg måtte lige en tur rundt for at tjekke fugle. En melodisk fløjten og straks var jeg hensat til Hirthals - Toplærke. Ellers masser af kraten fra buske og krat af Sortstrubet bynkefugle og Sorthovede sangere. Over havet masser af suler!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar