onsdag den 3. oktober 2012

Småfuglerekord ved Dovns Klint

Dovns Klint onsdag d. 3. oktober 2012


Lokket til Sydlangeland efter Ella Mikkelsens mørke falk i går blev jeg mødt af 7 Røde glenter, da jeg stod ud af bilen ved Dovns Klint. Det tegnede godt.

Observatører ved Dovns

De næste 6 timer sitrede luften af fugle på vej mod syd. Jeg har aldrig oplevet så stort et antal af spurvefugle på vej. Ella bedømte antallet til 250.000 tusinde, men Frank var mere forsigtig og regnede med 150.000 tusinde først og fremmest Bogfinker og Engpiber.

Bogfinke Han


Vejrsituationen i dag var vind fra syd ca 4-8m/s og en front SV-NØ gennem Jylland, hvilket må have komprimeret småfugletrækket ned over Fyn og Langeland. Per D Poulsen ved Sønderhjørne melder ligeledes om rekordstort antal spurvefugle.

Lærkefalk


I mangel af Vandrefalke kom der 3 Dværgfalke, 1 Sort glente, 7 Røde glenter, 4 Blå kærhøge, 1 Hvepsevåge og flere hundrede Spurvehøge, men ingen mørk falk. Vi skulle helt frem til 14-tiden, hvor Hans Rytter over walkien melder om en mørk falk ved fugletårnet i Gulstav Mose. Falken flyver over mosen og på et tidspunkt kan vi se falken fra Dovns Klint. Desværre afslører skopet, at den har tegninger på oversiden lig Tårnfalk.

Mørk tårnfalk

Mørk tårnfalk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar