onsdag den 24. juli 2019

Forfølgelse af rovfugle i Tyskland - tysk brochure fra NABU

Ole Friis Larsen har delt et link med gruppen DOF Projekt Ørn.

Kære venner, vi skal blive ved med at holde godt øje med vores Havørne. Hos vores kolleger i Tyskland er ulovlig jagt på rovfugle så stort et problem, at DOF's søsterorganisation NABU sammen med to andre organisationer har udgivet en pjece, der også kan læses som en rapport om den illegale forfølgelse af totalfredede rovfugle. Her kan man også læse, at Schleswig-Holstein lige syd for os er et af de områder i Tyskland, der er hårdest ramt af illegale drab på Havørne, så det foregår ikke særlig langt væk.


Rapporten er på tysk og kan downloades som pdf-fil.

Ifølge pjecen er kriminaliteten mod rovfugle i Tyskland endda stigende. Mellem 2004 og 2014 er der registreret 680 sager om drab på mindst 1.130 rovfugle og ugler - og det er selvfølgelig kun toppen af det berømte isbjerg. Rovfuglene bliver dræbt med gift, fanget i fælder og skudt. De 680 sager omfatter især drab på 559 Musvåger, 126 Duehøge og 103 Røde Glenter, men bemærkelsesværdigt for os er også 32 drab på Havørne.

De fleste sager om illegale drab på rovfugle er registreret i landbrugsprægede områder, hvor der bliver sat fasaner og ænder ud til jagt, og hvor der er dueholdere.

Flere grupper af frivillige arbejder på at få fund af dræbte rovfugle og rovfugle i fælder opklaret. I de 10 år fra 2004 til 2014 er det lykkedes at få 40 personer anholdt af politiet og idømt bødestraffe.

Her er et link til rapporten/pjecen:

Illegale Greifvogelverfolgung. NABU.DE








.

1 kommentar:

  1. Hvor er det utrolig at der stadig er mennesker, som opfører sig så egoistiske og rædseldfulde! Jeg bliver så ked af det og sur på samme tid. Der kan ikke laves nok informationsarbejde om hvor vigtigt det er at passe på de vilde dyr, der er tilbage.

    SvarSlet