lørdag den 21. maj 2022

DOF Fyns Jubilæumstur til Sydvestjylland lørdag d. 21. maj 2022.

DOF Fyn har lige som mange andre af DOF´s lokalafdelinger 50'års jubilæum i år og i den forbindelse inviterede DOF Fyns bestyrelse på en guidet fugletur med fælles buskørsel til det fuglerige Sydvestjylland lørdag d. 21. maj 2022.

Niels Bomholt var turleder, som ses her mellem Mads Syndergaard og Leif Kristensen

Turen startede ved DOF Fyns lokaler i Bellinge kl. 7 og sluttede samme sted ved 18-tiden.

Formanden Henrik Kalcker bød velkommen.

Planen var at køre i 2 busser; men da vi kun var omkring 40 personer var det rigeligt plads i en bus fra Bergholdt med Keld Meiling som chauffør. Ikke sjovt for de 50, som kunne have været med på turen til Lægan ved Møllehus i den østlige ende af Magisterkogen og videre til Saltvandssøen og engene ved Ballum med stop undervejs , hvor DOF Fyn var vært for en kop kaffe på restaurationen KLÆGAGER, Østerende 13 i Ballum.

Leif Kristensen og Claus Dalskov vender ryggen til Magisterkoggen pgr af Sortstrubet Bynkefugl

Vejret spiller en rolle på en fugletur. I flere uger med sol, højtryksvejr og til sidst sommerlige temperaturer på 25°c blev i dag afløst af regnbyger og vind på over 10m/s - ikke det bedste vejr til at lytte efter Sydlig blåhals, Savisanger osv videre. De fleste kom dog i databasen. På vej ud ad stien ved Møllehus hørtes en kraftig stemme fra krattet og det satte fantasien i gang. Der var mange bud på stemmen fra ophavs"manden". At vinden buldrede gjorde det ikke lettere. Lyt til videoen i blæsten og giv et bud.Link til videoen fra Magisterkogen

Der var mange fornuftige forslag og nogle var meget spændende; men til sidst afslørede ophavsmanden sig ved at flyve ud af busken - Sangdrossel!

Målet var også at se Sortternerne i Magisterkogen. I flere år er der gjort at stort arbejde for at hjælpe sortternen i at få unger på vingerne og nu ser ligner det en succes. Redeflåder lagt ud til ternene ligner løsningen. Det vil være værd at prøve det samme på flere lokaliteter på Sydlangeland. 

Redeflåder i Magisterkog, Terkelshøl

Redeflåder i Magisterkog, Terkelshøl måske op til 60 ynglende sortterner!

Læs mere om redeflåder og Sortternen i nationalpark Vadehavet eller Google selv Sortterner i magisterkogen og du vil finde masser af læsestof.

Terkelshøl

Næste stop var Saltvandssøen på grænsevejen. Et sted med mange fugle.

Grænsen og "symbolhegnet"


Stylteløber

Næste stop Ballum Enge

Der spejdes efter Hedehøge fra  KLÆGAGER

Derefter var der KAFFE og kage - man er vel i Sønderjylland

8. generation fortæller om gårdens historieSidste stop blev hedehøgene ved Ballum

Hedehøg han

Hedehøg hun

.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar