mandag den 6. maj 2019

Tillykke med sejren, Gulstav Mose, Tårnenes Dag 2019.

"Sakset" fra Facebook:

Tårnenes Dag
20 timer ·
TÅRNES DAG 2019 - RESULTAT

Tårnenes dag 2019 vil gå over i historien, som en usædvanlig kold omgang med vinterlige indslag i form af sne og kulde og det på trods af, at vi er kommet ind i maj måned. Kan af de modtagne tilbagemeldinger se,
at det dog ikke betyder noget for doffere, de holder humøret højt alligevel, for man ved, det at kigge fugle kan byde på lidt af hvert og at have varmt tøj på, der passer til forholdene, er det afgørende. 🌨🌥

Og selvom den nordlige kolde vind 💨 var fremherskende, ja så er fuglene på vej alligevel og selvfølgelig var der tårne, som ikke så, så mange arter som tidligere år, men der var også flere tårne, som var næsten på normalt niveau, samt rent faktisk også et par tårndeltagere, som fik sat ny rekord for deres ”tårn”.

Vinderen i Danmark blev Gulstav mose, Fyn med 98 forskellige fuglearter, kun 2 færre end rekorden fra sidste år er særdeles flot og dermed STORT TILLYKKE med sejren, som tilmed er første gang den danske konkurrence er vundet i dette fynske tårn.

Andenpladsen går til et debutanttårn, nemlig Birkesø tårnet i Lille Vildmose med 84 spottede fuglearter, mens tredjepladsen gik til Hejrede sø, Storstrøm, som landede på nøjagtig samme antal som i 2018, nemlig 79.

Og herunder de øvrige ”Tårnes” resultater:

. Klydesøen, Amager, København – 72 arter
. Præstesø tårnet, København – 73 arter
. Smørmosen, København – 41 arter
. Utterslev mose, København – 56 arter

. Avnø, Storstrøm – 39 arter
. Gedser, Storstrøm (DOF-ung) – 66 arter
. Hyllekrog, Storstrøm – 76 arter
. Susåens udløb, Storstrøm – 60 arter

. Verdens ende, Skagen, Nordjylland – 66 arter

. Bastrup tårnet, Nordsjælland – 51 arter

. Grynderup sø, Nordvestjylland – 60 arter

. Kongens Kær, Sydøstjylland – 46 arter

. Vest Stadil fjord, Vestjylland – 74 arter

. Egå engsø, Østjylland – 58 arter

. Peloritani-bjergene,Messina, Sicilien, Italien – 37 arter

Ligesom i Danmark var vejret ikke særlig gunstigt i de øvrige deltagende lande og fra Finland, som afholdt konkurrencen for 26. gang med 330 fugletårne, skrives at det var den koldeste konkurrencedag nogensinde for ”Torninen taisto”, dog observerede 3 vindertårne 101 fuglearter, hvilket dog er lavt for det vindende tårn her.

Den samlede vinder af 2019 konkurrencen blev Södra Lund-tornet, Ölands södra udde (Ottenby) med 106 iagttagne fuglearter. I alt var 94 hold med i "Fågeltornskampen" i Sverige. Vindertårnet i Litauen kom på 67 fuglearter.

Med et rigtig fint foto fra Præstesø tårnet, som ganske godt skildrer ”dagens barske fugleoplevelser” og en kommentar fra vindertårnet Gulstav mose, Fyn: ”Hermed resultatet af dagens strabadser med kulde, hagl, regn, solskin og stærk blæst i fugletårnet. Kan du ikke bestille bedre vejr til næste år? Mvh. Søren” afsluttes denne lille beretning og samtidig vil ”Tårnenes dag” sige TAK for at I deltog i dysten og håber i trods udfordringerne havde en god dag og på gensyn i 2020, hvor Sørens ønske forhåbentlig bliver indfriet 😊☀️

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar