søndag den 1. december 2013

Kalenderbilledet d. 1. december 2013

Søndag d. 1. december 2013

Kalenderbilledet af en pudsende Høgeugle er fotograferet ved Porsmosen i nærheden af Gødstrup Engsø på Sjælland den 7. januar 2013.

Høgeugle fra Porsmosen 
Høgeuglen blev det helt store tilløbsstykke i starten af 2013. Opdaget lørdag d. 5. januar 2013.

"Dagens store overraskelse må man nok sige, er på vej tilbage af markvejen der går bag om Gødstrup Engsø. der jeg for anden gang passer den Birkelund, som er delt i to af markvejen, kikker jeg op på noget jeg tror er en due, der burde være lettet for længst, ser jeg med samme at det er en Høgeugle :-). Umiskendelig med sine gule intense øjne, høgestribet bryst og lange hale er der ingen tvivl.... Med det samme begyndte hele kroppen af ryste, samtidig med at man avede sig over glemt kamera ikke er tilmeldt Birdalarm i nu, men den lingede heller ikke en der skulde afsted lige med det samme.... Som sagdt Birkelunden der er delt i to, når man kommer af markvejen fra øst, og denne slå et knæk til venstre, og 200m mod syd kommer lunden, den sad i venstre halvdel" skriver Tony Allan Frederiksen den 5. januar 2013 på Dof-basen.

Høgeugle
Høgeuglen blev i den lille birkelund indtil tirsdag 19. februar 2013, hvor den blev set for sidste gang af  fynboen Esben Eriksen, der på Dof-basen skriver:

Sad centralt i bevoksningen og blev mobbet af musvitter og halemejser. Det fik uglen til at rømme sig med en sagte tuden.

Høgeugle
Høgeugler i Danmark i 2013 ifølge Dof-basen Se mere..-Ingen kommentarer:

Send en kommentar