tirsdag den 17. december 2013

Kalenderbilledet tirsdag d. 17. december 2013

Kongeørn, Lindkær Ravnholt fredag den 5. april 2013.

Kongeørn Lindkær ved Ravnholt
Palle Bo Larsen så torsdag den 4. april en ung Kongeørn gå til ro ved Lindkær, Ravnholt på Midtfyn. Han skriver på Dof-basen:
"Lang hale, hvid med sort endebånd. Tydelige hvide vingefelter og gulbrun isse og nakke. Sad i egetræ på engen. Fløj derefter til skovbryn lige vest for, hvor den stadig sad, da jeg forlod stedet kl. 18.30."
Esben Eriksen skriver på Dof-basen kl 22:45: "Set at Finn Eriksen. Kongeørnen lagde an til at ville gå til rast i området, men blev fordrevet af havørnehannen. Desværre blev Kongeørnen først meldt ud med fire timers forsinkelse, da jeg ikke havde set/hørt min telefon, hvor der var forsøgt både opkald og sendt sms."
Kongeørn på Fyn Dof-basen

Kongeørn Lindkær ved Ravnholt
Næste morgen var vi nogle stykker (Leif Kristensen, Bent Staugaard), der ventede på at ørnen skal forlade sovestedet og selvom vi kunne overskue Lindkærområdet fra Ravnholtvej og stirrede ihærdigt, kredsede Kongeørnen pludselig over området.

Kongeørn Lindkær ved Ravnholt
I det korte tidsrum på tre minutter fra kl 08:00 - 08:03 kredsede ørnen over området og forsvandt mod V-SV:  "Lå pludselig lavt kredsende over "malkestalden" og kredsede videre hen imod os på alle' en ved svinget mod vest og gled derefter mod SV hen over det hvide hus i svinget og forsvandt ud af syne. Vi gik rundt i svinget og havde egentlig regnet med at genfinde ørnen igen over markene nord for Ryslinge eller mod Ringe, men ørnen var forsvundet! Om den er fortsat mod SV eller drejet tilbage til skoven vides ikke og indtil videre ikke set igen (16:30) selvom der har været fuglekikkere i området hele tiden!"

Kongeørnen over marken syd for Lindkær, Ravnholt den 5. april 2013
Senere samme dag ser Søren Pedersen en overflyvende Kongeørn ved Tommerup.
Den 9. oktober 2013 ser Jens Friis-Walsted en gammel havørn ved Båring. Det var antallet af kongeørne på Fyn i år.
I 2012 blev der set en ung kongørn ved Ravnholt  og en trækforsøgende ved Dovns Klint den 12. oktober.
I 2011 var der kun en enkelt kongørn, der overfløj fynsk område nemlig den 15. oktober ved Tryggelev og fortsatte videre til Ærø.
Derefter skal vi helt tilbage den 15. april 2006 hvor en ung kongeørn trækker ud fra Fyns Hoved.
Se yderligere obs af Kongørn på Fyn i Dof-basen

Læs mere om Kongeørn hos Dof
Læs mere om kongeørn hos FugleogNatur


Ingen kommentarer:

Send en kommentar